Organisatie en bestuur

Hoe is LochemEnergie georganiseerd?

LochemEnergie is een coöperatie. Dat past bij eigen energie van, voor en door de burgers. Door lid te worden van de cooperatie bepaalt u mee in welke projecten LochemEnergie investeert en waar opbrengsten naar toe gaan.

 

Vrijwilligersorganisatie

LochemEnergie wordt gevormd door vrijwilligers. Vrijwilligers met veel deskundigheid op allerlei gebied en vanuit alle kernen van de gemeente. 

 

Bestuur

De coöperatie heeft een bestuur zonder salaris of onkostenvergoeding. Jaarlijks leggen zij verantwoording af over het werk van de coöperatie en de besteding van de gelden. Het bestuur van Coöperatie LochemEnergie U.A. wordt gevormd door: 

Voorzitter

 

Nico Groen (1957) uit Lochem,
eigenaar/directeur van Groen & Heesen, adviseurs voor mens en organisatie, tevens bestuursvoorzitter van Nivora holding BV, de ‘moeder’ van onder meer Safan B.V.

Secretaris

Henk Stormink (1953) uit Eefde,
een van de zes oorspronkelijke initiatiefnemers, onderzoeker/projectleider bij Wageningen Universiteit en Researchcentre.

Penningmeester 

Hans Geerlink (1954) uit Gorssel, 
eigenaar/directeur van Buitenkamp Advies BV, adviseur in management en bedrijfsvoering. Hans is tevens voorzitter van de dorpsraad in Gorssel.

Bestuursleden

Carolien van Hemel (1967) uit Lochem,
werkzaam bij Utrecht Sustainibility Institute. Studeerde industrieel ontwerp in Delft waar ook haar nauwe betrokkenheid bij duurzame energie ontstond. Als ontwerper was zij werkzaam bij Atag en Nefit voor duurzame energietechnologie

 

Ria Markvoort ( 1957) uit Laren,
zet al haar kennis in voor de professionele ontwikkeling van groen én van mensen. Eigenaar van De Hoge Woerd met als locatie Erve Vennekotte te Laren: centrum voor duurzaam leren en ontwikkelen. Ontwikkelt en begeleidt leer- en ontwikkelprocessen van mensen en organisaties, waarbij de groene omgeving de leeromgeving is.

 

Frans Wittenberg (1967) uit Eefde,
is werkzaam als adviseur in wonen en gebiedsontwikkeling bij Bureau Stedelijke Planning (stedplan.nl). Hij helpt gemeenten, ontwikkelaars en beleggers bij het realiseren van projecten op het gebied van wonen. Hij houdt van de combinatie duurzaamheid en rendement. Wonen zonder energierekening vindt hij een interessante uitdaging.

 

Bert van Es (1952) uit Barchem,
manager van een IT-Afdeling bij de Belastingdienst. Werkte daarvoor o.a. bij een grote onderneming in voedingsmiddelen voor de ontwikkeling van systemen voor duurzaam (bulk)transport.

 

Maarten Delen (1954) uit Lochem,
rector Beekdal College in Arnhem en portefeuillehouder Duurzaamheid bij Quadraam, een middelgrote bestuurskoepel in het voortgezet onderwijs. Tevens lid van de raad van toezicht van het Staring College.

Adviseurs LochemEnergie Paul Stolte (1958) uit Lochem,
eigenaar/directeur van Qlinc BV, adviseur voor Subsidies, Innovatie en Duurzaamheid
 
 

Tonnie Tekelenburg (1960) uit Lochem,
eigenaar/directeur Para Todos, voorheen beleidsadviseur bij het Planbureau voor de Leefomgeving, raadslid voor GroenLinks in Lochem

Initiatiefnemers LochemEnergie in 2010

Loet Otto (Almen), Hans Geerlink (Gorssel), Nico Groen (Lochem), Henk Stormink (Eefde), Paul Stolte (Lochem), Tonnie Tekelenburg (Lochem), Herman Winkelhorst (Gorssel), Wil Philipsen (Lochem)