Veel gestelde vragen - Zonnepanelen op particuliere daken

Zelf rechtstreeks bestellen kan natuurlijk ook. Ook als u al weet wat u wilt aanschaffen. Als u dat nog moet uitzoeken bespaart u zich een hoop tijd en moeite door lid te worden.

Voor € 25,50 per jaar krijgt u naast de andere voordelen een gratis deskundig advies en een korting op de energietarieven van onze partner Eneco. En wij maken als uw nieuwe energiepartner serieus werk van groene energie. 
Overigens zijn we blij met iedere burger, ondernemer of instelling in de gemeente Lochem die werk maakt van duurzaamheid. Wij vinden het leuk als u dat in coöperatief verband doet.

Ten eerste draagt u bij aan het duurzaam maken van Lochem, het verminderen van de CO2-uitstoot en het realiseren van de energietransitie.

Ten tweede bespaart u kosten op uw huishoudbudget. Door de flinke prijsdalingen op zonnepanelen en de scherpe inkoop via LochemEnergie is zelf opgewekte stroom van uw eigen dak goedkoper dan de stroom die u inkoopt.


Als u investeert in zonnepanelen op uw eigen dak haalt u al snel een rendement van meer dan 8%. Met het stijgen van de energieprijzen zal dit alleen nog maar toenemen. Daar kan geen spaarrente tegenop!


Laat u adviseren over de besparingsmogelijkheden in uw situatie.

U kunt uw wens het beste kenbaar maken via onze website. U mag ook bellen: 0573-764007.

Wij maken dan binnen twee weken een afspraak met u om uw wensen en mogelijkheden te bespreken. In gesprek met u stellen wij het systeem samen dat het beste bij u past. Verder organiseren wij regelmatig voorlichtingsbijeenkomsten, waar ook de geselecteerde leveranciers zich presenteren.

Wij leveren onze diensten alleen aan leden. Als u via ons een PV-systeem wilt aanschaffen zult u eerst lid moeten worden.

Ja, dat kan. We kunnen ze van harte aanbevelen. Maar u profiteert dan niet van de collectiviteitkorting die wij voor onze leden hebben bedongen.

Op een aantal belangrijke punten.

Ten eerste is er oog voor uw persoonlijke situatie en de maatwerkaanpak. In de eerste ronde van projecten hebben we gemerkt dat standaardpakketten eigenlijk niet bestaan. Iedere situatie is anders.

Wij vinden een schouw van uw dak en een deskundig advies van groot belang: we kijken naar de dakconstructie, eventuele schaduwwerking en de bestaande technische installatie.

Ten tweede hebben we van inkoop een doorlopende actie gemaakt: u kunt meteen beginnen en u kiest uiteindelijk zelf uit één van de vier door ons geselecteerde zonnepanelenleveranciers. Het leuke is dat u bij u in de buurt ook naar al gerealiseerde projecten kunt gaan kijken.

Zolang u geen opdracht hebt gegeven heeft een offerteaanvraag bij ons zeker zin. Wij leveren namelijk geen standaard pakketten maar maatwerk: het systeem dat precies bij u past. Daarom bezoeken wij elke aanvrager persoonlijk. En de prijzen van onze partners zijn erg scherp.

LochemEnergie realiseert ook collectieve productie van zonne-energie.

In het kader van ons gesubsidieerde project Proeftuin Slim Net kunnen maximaal 250 huishoudens uit de stad Lochem meedoen. In juni 2013 is ons eerste collectieve zonnepark aangelegd op de beide daken van het nieuwe gemeentehuis in Lochem.

Voor het huren van kavels (van vijf panelen) is al veel belangstelling, dus mogelijk zijn we al ‘uitverkocht’ voor het dak van het gemeentehuis. In de loop van 2013 gaan we ook op andere daken in de stad Lochem zonnepanelen plaatsen. We onderzoeken ook de mogelijkheden voor collectieve zonnedaken in de andere kernen van onze gemeente.

U kunt uw interesse via onze website of telefonisch (0573-764007) kenbaar maken.