Veel gestelde vragen - Zonnepanelen op particuliere daken

Ten eerste draagt u bij aan het duurzaam maken van Lochem, het verminderen van de CO2-uitstoot en het realiseren van de energietransitie.

Ten tweede bespaart u kosten op uw huishoudbudget. Door de flinke prijsdalingen op zonnepanelen en de scherpe inkoop via LochemEnergie is zelf opgewekte stroom van uw eigen dak goedkoper dan de stroom die u inkoopt.


Als u investeert in zonnepanelen op uw eigen dak haalt u al snel een rendement van meer dan 8%. Met het stijgen van de energieprijzen zal dit alleen nog maar toenemen. Daar kan geen spaarrente tegenop!


Laat u adviseren over de besparingsmogelijkheden in uw situatie.

LochemEnergie realiseert ook collectieve productie van zonne-energie.

In het kader van ons gesubsidieerde project Proeftuin Slim Net kunnen maximaal 250 huishoudens uit de stad Lochem meedoen. In juni 2013 is ons eerste collectieve zonnepark aangelegd op de beide daken van het nieuwe gemeentehuis in Lochem.

Voor het huren van kavels (van vijf panelen) is al veel belangstelling, dus mogelijk zijn we al ‘uitverkocht’ voor het dak van het gemeentehuis. In de loop van 2013 gaan we ook op andere daken in de stad Lochem zonnepanelen plaatsen. We onderzoeken ook de mogelijkheden voor collectieve zonnedaken in de andere kernen van onze gemeente.

U kunt uw interesse via onze website of telefonisch (0573-764007) kenbaar maken.