Veel gestelde vragen - Levering stroom en gas

Wij bepalen de tarieven in samenwerking met onze energiepartner Greenchoice. Wij zijn geen prijsvechter maar willen tegen concurrerende tarieven uw energie leveren en service bieden. Dichtbij en herkenbaar. En uitsluitend groene energie!

U kunt actuele tarieven vinden onder "Duurzame stroom en gas".

Voor huishoudens en andere kleinverbruikers geldt dat we de prijzen laag kunnen houden door zowel groene stroom als gas aan te bieden. Daarbij is het voor u handig om één factuur en jaaroverzicht te krijgen.

Voor ondernemers (MKB en grootverbruikers) gelden andere voorwaarden. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Door onze samenwerking met Greenchoice kunnen we stroom en gas zeer concurrerend aanbieden.

LochemEnergie is geen energiereus met een grote overhead en dure glimmende kantoorgebouwen. Door veel energie en inzet van actieve leden en vrijwilligers houden we onze kosten laag. Door slim samen te werken en diensten zoals bemetering, administratie en facturatie uit te besteden aan specialisten blijven we klein en flexibel.

Dat kan altijd. Evenals andere bedrijven verrekenen we (Greenchoice) uw productie met uw verbruik. Dit heet salderen. Dit betekent dat u voor uw geleverde stroom dezelfde prijs ontvangt als voor de stroom die u afneemt, zolang u maar niet meer opwekt dan u verbruikt. Wij adviseren u niet meer te produceren dan uw eigen verbruik: voor netto teruggeleverde (= opgewekt minus eigen gebruik) stroom ontvangt u namelijk een laag tarief.

Het inkopen en verhandelen van energie is een ongelofelijk ingewikkeld vakgebied: dat laten we graag over aan de specialisten die verantwoordelijkheid dragen voor een goede voorspelling van het energieverbruik bij klanten, bijna van kwartier tot kwartier.

Greenchoice is zo'n specialist met de ervaring én de instelling die bij LochemEnergie past.
 En verder hebben we met Greenchoice afspraken gemaakt om samen te werken aan de diverse energieprojecten in onze gemeente.