Succesvolle actie bij de Molengronden op 18 januari

Datum: 
20/01/2014
Categorie: 

“Nu alleen nog mijn vrouw overtuigen, die vindt zonnepanelen niet mooi”. Na deze uitspraak kijkt de spreker nadenkend voor zich uit.

Ik sta samen met de man en zijn schoonzoon voor de woning, en wij bekijken samen het dak en bespreken de mogelijkheden voor de plaatsing van zonnepanelen.

Ik sta hier op uitnodiging van de man, nadat hij onze stand op de Kopermolenring in Lochem heeft bezocht.

De dag begon voor ons redelijk vroeg. Om tien voor acht stond ik met knipperende alarmlichten van auto en aanhanger voor de energiewinkel op de Nieuwstad in Lochem. Samen met Gerrit Boscher en Jos vd Spek haal ik een tafel, wat stoelen, het KPN Wifikastje en folders op. Wij gaan hiermee een stand inrichten op het grasveld van de Kopermolenring.

De aanleiding hiervan is een schriftelijke campagne in de wijk Molengronden in Lochem. De bewoners hebben allen een brief van de gemeente ontvangen waarbij een brief van LochemEnergie en de energienieuwsbrief waren bijgevoegd. Dit leverde meteen al zo’n 30 reacties op. Daarop besloot LE op zaterdag 18 januari een actieve campagne te voeren, centraal in de wijk.

Wij richtten daar een stand in, die geflankeerd werd door zonnepanelen en onze eigen elektrische auto.

Wij kregen elektriciteit van één van onze vrijwilligers, Lieven den Boer. Voor alle belangstellenden hadden wij een kopje zelgemaakte warme erwtensoep beschikbaar. Ook zo kreeg men direct groene energie!

Om 10 uur was de stand klaar, en direct kwamen de eerste gasten al op bezoek. Vanaf dat moment liep het bezoek constant door. Met zes man hadden wij de handen meer dan vol om alle belangstellenden te woord te staan.

Een behoorlijk aantal mensen nodigde ons uit mee te gaan naar hun woning, om ter plekke gericht advies te krijgen. Deze mensen werden dan met onze elektrische auto meegenomen, wat voor velen een eerste ervaring was.

Het is een welbestede en enorm leuke dag geweest!

Met een opkomst van 60-70 mensen hebben we een mooie nieuwe groep serieus geinteresseerden en hopelijk vertaalt zich dat straks in een veelheid aan zonnepanelen in de wijk en natuurlijk nieuwe deelnemers in het Slim Net project.

Het zal een forse werkdruk op onze werkgroep gaan leggen, maar daar doen we het tenslotte voor!

Henri Bosveld
Vrijwilliger Werkgroep Zonnepanelen