Nieuwe rubriek Leden helpen Leden

Datum: 
17/03/2016
Categorie: 

Leden helpen Leden is een nieuwe rubriek van LochemEnergie.

We merken dat veel mensen hun huis wel energiezuiniger willen maken, maar … ze vinden vaak 'een boel beren op hun weg'. Waar begin je, het is vast te duur, welk bedrijf is geschikt, ik ken niemand, enzovoort. Zeker weten dat u niet de enige bent die daarmee zit. Stel uw vraag daarom aan Leden helpen Leden. Want er zijn ook altijd mensen die graag vertellen over hun energie-oplossingen. De familie Mobach deed een eerste oproep.

Lotgenoten gezocht met 'UF schuim’-probleem

Is uw woning in de jaren ‘80 of ‘90 geïsoleerd met UF-schuim? Dan is de kans groot dat dit materiaal verteerd is en geen isolerende werking meer heeft. Er is een bedrijf dat hier iets aan kan doen. Doet u met mij mee? Hoe meer deelnemers, des te aantrekkelijker het wordt. En u krijgt weer een heerlijk comfortabele woning.

Het probleem
De spouw van onze woning (jaren ‘70) is door de vorige eigenaar in 1990 geïsoleerd met UF-schuim. Onlangs heb ik de spouw laten inspecteren en het isolatiemateriaal blijkt grotendeels verdwenen. Het is verteerd en verkruimeld, met als resultaat een niet-geïsoleerde woning die moeilijk opnieuw te isoleren valt. Meer mensen zitten met dit probleem, blijkt na wat googelen. De meeste bedrijven raden aan de spouw te laten reinigen om zo resten oud isolatiemateriaal te verwijderen omdat er anders vochtproblemen in de woning kunnen ontstaan. Dat verwijderen is een kostbare en milieubelastende klus, die bovendien net zo duur of zelfs duurder is dan het aanbrengen van nieuwe isolatie.

De oplossing
Na wat speurwerk heb ik een bedrijf gevonden dat het op een andere manier aanpakt. Hierdoor is het mogelijk om tegen acceptabele kosten de spouw te her-isoleren. Ook weer met UF-schuim, maar dan een moderne variant die zich mengt met de resten van het oude UF-schuim in de spouw.

Deelnemers gezocht
Helaas is dit het bedrijf gevestigd in de provincie Zeeland. Een ritje heen en weer alleen voor onze woning maakt er een dure klus van. Daarom zoek ik lotgenoten in de gemeente Lochem om gezamenlijk onze woningen te laten her-isoleren. Doet u met mij mee? Reacties of suggesties mag u zenden naar: marc.mobach@lochemenergie.net.

Meer informatie over het bedrijf vindt u op: http://www.thermecon-isolatie.nl/produkten/isolatieherstel/spouwmuur