Machuut Eversteijn: "Gedreven mensen en met goede zaken bezig"

Datum: 
24/10/2020
Machuut Eversteijn thuis achter de computerMachuut is al enkele jaren een enthousiast vrijwilliger bij de coöperatie LochemEnergie. “Het zijn gedreven mensen en ze zijn met goede zaken bezig.” 
Graag wilde hij ook zijn steentje bijdragen voor de verbetering van het milieu en vermindering van CO2-uitstoot. Zo deed Machuut de afgelopen jaren mee aan verschillende initiatieven als het onderzoek naar kleine windmolens, energy challenge en het project waterstof Berkeloord.
 
Kleine windmolens zijn in de Achterhoek helaas niet rendabel
In 2019 presenteerde de gemeente Lochem een beleidskader voor kleine windmolens met een horizontale en verticale as.
Voor molens met een horizontale as wordt een maximale hoogte van 39 meter inclusief wiekhoogte gehanteerd.
Onderzoek en kennis naar de opbrengsten en toepasbaarheid van grote windmolens is er wel. Maar zou een kleine windmolen interessant kunnen zijn voor bijvoorbeeld agrariërs in de omgeving van Lochem? Zijn onderzoek bracht hem naar locaties en deskundigen door heel Nederland.
Bij bestudering van alle gegevens kwam hij tot de conclusie dat de windsnelheid  in de omgeving van Lochem en - daarmee ook de Achterhoek - niet genoeg is om een kleine windmolen rendabel te maken. De gemiddelde windsnelheid in deze omgeving bedraagt ongeveer 5 m/s. of lager, terwijl voor dit type windmolen al gauw een windsnelheid van 7 m/s. noodzakelijk is om de investering rendabel te maken. Jammer, want daarmee is de wens naar kleinschalige opwek van windenergie geen verstandige keuze. Dat wil echter niet zeggen dat zijn onderzoek voor niets is geweest. Want deze kennis is wezenlijk voor het maken van een goede keuze voor LochemEnergie, de agrariërs en de energiecoaches. Uiteraard zijn er altijd ideële motieven, die toch kunnen leiden tot aanschaf van een kleine windmolen.
 
CO2 opslaan in 'Grasfalt'
Olifantsgras is een zogenaamd C4 gewas en dit betekent, dat ongeveer 4 maal zo veel CO2 uit de lucht gehaald wordt als bij gewone gewassen. Dit gewas wordt op dit moment al op een aantal plaatsen geteeld, waaronder Nederland. Olifantsgras bevat de stof lignine. Interessant, want lignine is een prima bindmiddel voor asfalt. Je hebt dan geen bitumen meer nodig en dat heeft zo zijn voordelen: Bitumen worden gemaakt van aardolie en bovendien hoef je het asfalt dan nog maar tot 120 graden te verwarmen i.p.v. 170 graden Celsius.
Geslaagde toepassingen zijn er in Nederland al en dus heeft Machuut de GroenLinks fractie in Lochem benaderd, welke vervolgens een motie heeft ingediend tijdens de raadsvergadering en deze is aangenomen. De motie dringt er bij B&W op aan om alternatieve wegbedekkingen te overwegen bij toekomstige aanbestedingen.
 
Waterstof in Berkeloord
Machuut heeft gedurende een jaar ook deel uitgemaakt van de werkgroep Waterstof (H2) t.b.v. de energietransitie voor een cluster van woningen in de wijk Berkeloord. Er wordt nu gewerkt aan een pilot door Liander en LochemEnergie, waarbij het aardgas vervangen zal worden door H2 voor verwarming van deze woningen.
 
Staring Energy Challenge
Samen met Heidi Olde Scheper heeft hij leerlingen van 4 en 5 VWO van het Staring College gedurende een jaar begeleid met de “Energy Challenge”. Dit project betrof het onderzoek naar “droogte” binnen onze gemeente.
 
Treinen op waterstof
Op persoonlijk initiatief schreef hij onlangs het bestuur van de provincies Gelderland en Overijssel aan omdat de concessie voor het treinverkeer tussen Zutphen en Hengelo in 2026 afloopt en er opnieuw een aanbesteding gedaan zal worden. Machuut pleit ervoor om deze gelegenheid te baat te nemen om over te gaan op waterstoftreinen. In Groningen rijdt men binnenkort met waterstof treinen. Dus waarom niet ook in Gelderland en Overijssel?
In Duitsland rijden deze treinen ook al in de dienstregeling.
 
Thuis is er al het nodige gedaan om energie te besparen, voor zover als mogelijk in een huis van 110 jaar oud : ledverlichting, tochtstrippen, deurdrangers. In de toekomst -als het betaalbaar wordt- zou Machuut graag zijn woning gaan verwarmen met waterstof.
 
Machuut heeft een technische achtergrond en heeft in zijn werkzame leven gevaren bij de Koninklijke Marine en later bij maritiem gelieerde bedrijven gewerkt. Inmiddels in Machuut wel met pensioen, maar nog lang niet klaar.