Elektrisch rijden

Datum: 
24/11/2013

Naar aanleiding van een zeer geslaagde vrijwilligers bijeenkomst van “Lochem Energie” in het gemeentehuis te Lochem op vrijdag 15 november 2013 werd mij aangeboden het komende weekend in een elektrische auto te rijden.

De auto was van het merk Mitsubishi type iMiEV, n.l. een volledig elektrische auto. Het leek mij wel leuk om die eens te proberen. Op zaterdagochtend de auto opgehaald, even wat instructies gekregen, daarna instappen en wegrijden.

Het elektrisch rijden is wonderbaarlijk, bijna geluidloos en met de automaat “glijdt” de auto weg. Opvallend is de verbruiksmeter, die aangeeft of je wel of niet economisch rijdt.

Nóg opvallender is wanneer je het gaspedaal  loslaat  de meter naar links ziet uitslaan naar charge, zodat de accu weer opgeladen wordt, heel goed! Hoe je het wendt of keert, het beïnvloedt jouw rijgedrag.

Natuurlijk was ik benieuwd hoe het ging op de snelweg. Dat viel enorm mee. Binnen no-time stond de teller op 130 km. Aan het einde van de dag de auto “aan de lader gehangen”; ’s avonds om 22.30 uur er weer afgehaald, toen waren de accu’s vol en kon er weer bijna + 100 km meegereden worden. De auto is helemaal compleet uitgerust.

Al met al was het fijn deze machine eens uit te proberen en het heeft ons opnieuw aan het denken gezet. Zondagavond de auto weer ingeleverd.

Het was een bijzondere ervaring. Dank aan LochemEnergie.

Jaap van Klaveren.

 

Wilt u ook een testrit maken met de elektrische auto?
Neem contact op met LochemEnergie of bel 0573-764007.