Bijeenkomsten

LET OP: Bijeenkomst 24-09 in Eefde is verschoven naar 06-10 in Lochem.

Gratis najaars bijeenkomsten

In september en oktober organiseren we in totaal 17 gratis bijeenkomsten rondom 5 verschillende thema's. Je kan daarbij kiezen uit je favoriete plaats en bovendien is elk onderwerp ook online beschikbaar. Uiteraard zijn alle bijeenkomsten geheel volgens de actuele corona-richtlijnen. De bijeenkomsten beginnen om 19:30 (inloop 19:00) en duren tot 21:00. Direct aanmelden >

Oogst de zon met zonnepanelen

Keimpe Bloem en Paul Stolte geven antwoord op vragen zoals: Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen? Wat kost dat, zonnepanelen? En wat levert het op? Kan ik als huurder ook zonnepanelen op mijn dak leggen? Moet ik die zonnepanelen nu kopen, leasen of huren? Ik heb geen geschikt dak, hoe kan ik dan stroom van zonnepanelen krijgen? Kan ik ook via LochemEnergie zonnepanelen kopen? ..
data:
09 september - Lochem, Schouwburg
14 september - Laren, Kulturhus
05 oktober - Eefde, De Kazerne
14 oktober - Gorssel, 't Trefpunt
 

Subsidies en slimme leningen

Zou jij je woning wel willen isoleren, maar zie je op tegen de kosten? Op deze avond laten we je zien wat er allemaal mogelijk is. Eline Holland en Ria Bielderman bespreken de verschillende subsidiemogelijkheden, zoals de SEEH en de subsidie op warmtepompen. Daarnaast behandelen ze verschillende mogelijkheden om de kosten te  financieren, zoals de energiebespaarlening en het woningabonnement.
16 september - Gorssel, 't Trefpunt
22 september - Laren, Kulturhus
24 september - Eefde, 't Hart (verschoven naar 6 oktober, Lochem)
06 oktober - Lochem, Schouwburg
 

Regenwater vasthouden in je tuin

We hebben allemaal de berichten gezien: grote droogte en zelfs een dreigend tekort aan drinkwater. Tijd voor actie. Tijdens de avond vertellen Michel van Wijk en Ria Markvoort samen met Carmen Molenaar van het Waterschap Rijn en IJssel en Baarte de Rooy van de gemeente Lochem wat je zou kunnen doen om te voorkomen dat het regenwater van je dak zomaar het riool instroomt. Hoe kan je water vasthouden op het dak, in een opslagvat of in je tuin? Hoe zorg je dat er in een droge zomer zo min mogelijk water uit je tuin verdampt? Hoe zorg je ervoor dat een mooie groene tuin hebt en toch weinig hoeft te sproeien? Hoe groot of klein je tuin ook is, iedereen kan meedoen en profiteren.
16 september Lochem, Schouwburg
 

Een goed afgestelde CV is een zuinige CV

De CV verwarmt je huis en maakt warm water. Heel vanzelfsprekend. Het enige dat je hoeft te doen is de thermostaat op de goede temperatuur zetten. Maar er is meer. Met een goed afgestelde CV is je huis sneller warm en spaar je ook nog eens een hoop gas uit. Tijdens de avond bespreken Gerrit Bosscher en Gerrit Schutman wat je zelf kan doen, wat de energiecoaches van LochemEnergie voor je kunnen doen en wat de installateur kan doen (met kortingsvoucher van 5%. Op=op!)
21 september - Eefde, De Kazerne
23 september - Lochem, Schouwburg
30 september - Gorssel, 't Trefpunt
08 oktober - Laren, Kulturhus
 

Workshop Isoleren kan je leren

Zou je zelf je huis willen isoleren, maar zie je er toch nog wat tegenop? Frans Staats en Bob Molenkamp hebben veel ervaring en gaan je helpen met de workshop ‘Isoleren kan je leren’. Zij bekijken wat je wat je zou willen doen en koppelen je dan aan een passend
maatje. Dat werkt veel fijner. Onder hun begeleiding gaan jullie dan aan de slag. Op deze avond bespreken zij wat je makkelijk zelf kan doen, en hoe dit project precies in zijn werk gaat.
30 september - Lochem, Schouwburg
07 oktober - Gorssel, 't Trefpunt
12 oktober - Eefde, De Kazerne
19 oktober - Laren, Kulturhus
 

In de zaal of op de computer?

Bijeenkomsten in coronatijd, kan dat wel?
Jazeker, dat kan. Uiteraard houden we ons aan alle corona richtlijnen. We organiseren veel avonden, om met niet teveel mensen tegelijk in de zaal te zitten en zodat we voor een ruime opstelling kunnen zorgen. Iedereen moet zich van tevoren aanmelden, dus geen verrassingen, vol is vol.
 
Liever thuis op de computer?
Dat kan. Van elk onderwerp maken we een opname, deze is dan online beschikbaar. Op het aanmeldformulier kan je aangeven dat je de bijeenkomst liever thuis achter de computer volgt. Je krijgt van ons een email bericht met een link naar de opname van de bijeenkomst.
 
Hoe laat beginnen de bijeenkomsten?
Elke bijeenkomst begint om 19:30 (zaal open vanaf 19:00) en duurt tot 21:00. Uiteraard staat er koffie en thee voor je klaar.
 

Meld je hier aan voor een van de bijeenkomsten >