Watercafé: WaterNatuurlijk over energie uit water

Datum: 
donderdag, 24 januari, 2019

Energie uit water als alternatief voor aardgas

Donderdagavond 24 januari organiseert Water Natuurlijk Rijn en IJssel een watercafé in Lochem. Gespreksleider Bart Jan Krouwel (o.a. mede-oprichter en eerste directeur Triodos Bank) opent om 20 uur de avond in het Stadshuus, Markt 3 in Lochem (open vanaf 19.30 uur). Het thema is energie uit water en de bodem. Dat is een belangrijk thema in de energietransitie waar iedereen zoekt naar een goed alternatief voor het Groningse aardgas. Met de vele beken en kanalen in de Achterhoek, en rioolbuizen binnen handbereik van woningen is het de vraag of de energie die in het (riool)water zit gebruikt kan worden om onze woningen te verwarmen. Simon Bos van Syntraal vertelt hoe warmte is te halen uit water en de bodem. Henk Stormink van EefdeWaterkracht laat zien hoe elektrische energie uit stromend water wordt gewonnen en wat daar voor nodig is. Tanja Abbas, ambassadeur van Water Natuurlijk, toont de andere energiebron die water kan zijn. De kracht uit water voor het landschap, de natuur en de mens.

Volgend voorjaar zijn op woensdag 20 maart de verkiezingen voor Provinciale Staten en de Waterschappen. Ter voorbereiding daarvan organiseert de waterschapspartij Water Natuurlijk enkele watercafés. Op deze avonden is er volop gelegenheid om elkaar in gesprek te gaan over nieuwe ideeën voor het water in het gebied van Waterschap Rijn en IJssel. De kandidaten van Water Natuurlijk willen graag hun hart voor water delen met iedereen.

Deelname, koffie en thee zijn gratis, andere consumpties voor eigen rekening (alleen contant). Wel graag aanmelden op www.waternatuurlijk.nl/rijn-en-ijssel/, klik op activiteiten. Daar staat ook het programma.

Water Natuurlijk is een landelijke waterschapspartij die zich inzet voor natuur, landschap en recreatie. In het huidige bestuur van Waterschap Rijn en IJssel zitten vijf bestuursleden van Water Natuurlijk.