Tweede informatieavond: Op weg naar gasloze huizen?

Datum: 
woensdag, 31 oktober, 2018

De eerste informatieavond over Op weg naar gasloze huizen van LochemEnergie, de Rabobank Noord- en Oost-Achterhoek en de gemeente Lochem, was een groot succes. Op 4 oktober waren ruim 100 aanwezigen geboeid tot het eind. Geen kant-en-klare antwoorden, maar een goede belichting van het thema door de gastsprekers vanuit verschillende perspectieven. Op 31 oktober wordt deze informatieavond daarom herhaald in ’t Trefpunt in Gorssel.

Waar gaat het over?
‘Huizen zonder gasaansluiting, kan dat?’ ‘Moet dat?’ ‘Goed voor het milieu en de mensen in Groningen, maar wat gaat dat wel niet kosten?’ ‘Word ik straks verplicht?’  ‘Zijn er alternatieven?’ De gasaansluitingen in onze huizen waren vanaf 1963 een goedkope, geruststellende vanzelfsprekendheid, maar dat is nu compleet veranderd. Maar, aanpassingen hoeven niet direct heel ingrijpend te zijn. Besparen op gas door goed na te denken bij het gebruik van uw thermostaatknoppen, is bijvoorbeeld gratis. Isoleren was u misschien toch al van plan vanwege sommige koude plekken in uw huis. Is uw cv-ketel aan vervanging toe, dan is het inderdaad een goed moment om na te denken over een warmtepomp of over alternatieven voor (aard)gas.

Programma
De inloop is vanaf 19.30 uur. Om 20.00 uur starten een zestal korte presentaties: een interview met een energiecoach, een presentatie door Green Home (regionaal energieloket), de strategie gasloos van het Gelders energie akkoord, een rekenvoorbeeld met het woningabonnement (uw verduurzaamde huis betalen uit uw energiebesparing) en tot slot Bertil Nijenbanning van de Rabobank over mogelijkheden voor financiering van duurzaamheidsmaatregelen. Na de presentaties is er de mogelijkheid om verder in gesprek te gaan met de gastsprekers aan ‘praattafels’ onder het genot van een hapje en een drankje. Tot ongeveer 22.00 uur. De avond wordt geleid door Tonnie Tekelenburg van LochemEnergie.

Voordeel lidmaatschap van LochemEnergie
LochemEnergie wil o.a. met deze gratis ledenavonden Lochemers helpen, door samen na te denken over wat te doen met onze huizen met gasaansluiting. Technisch en financieel. Individueel en collectief. Bent u hier ook in geïnteresseerd maar nog geen lid, dan bent u toch van harte welkom. Mocht u daarna de inzet van LochemEnergie voor de verduurzaming van de gemeente Lochem waarderen, dan kunt u lid worden voor slechts € 25,50 per jaar.

Aanmelden
Als u wilt komen, graag even aanmelden door een mail te sturen naar  administratie@lochemenergie.net met een vermelding van de namen van de personen die aanwezig zullen zijn.