Presentatie 5de Energy Challenge: Wat doet de droogte met Lochem?

Datum: 
maandag, 15 juli, 2019

Voor de vijfde maal organiseert LochemEnergie samen met het Staring College de Energy Challenge. Dit jaar onderzoeken de leerlingen het thema ‘Droogte’. Hoofdvraag is: ‘Welke invloeden heeft de droogte op Lochem en omgeving en hoe gaan we hier zo goed mogelijk mee om.’ Ze zullen de onderzoeksresultaten delen met de gemeente, zodat die kunnen worden gebruikt bij het opstellen van het hitteplan 2020.

Negen leerlingen uit 4-VWO en 5-VWO hebben zich opgesplitst in 3 subgroepen: ‘onderzoekers’, ‘journalisten’ en ‘presentatoren’. Vanaf het begin van dit schooljaar zijn ze al bezig met vergaderen, het schrijven van mails en bellen naar contactpersonen. Op 12 juli voeren ze gesprekken met lokale bedrijven en instellingen, die op allerlei manieren met droogte worden geconfronteerd. Hun onderzoek moet oplossingen opleveren voor het probleem. De beste manieren om de droogte te lijf te gaan, worden doorgespeeld aan de gemeente Lochem.

De eindpresentaties van de Energy Challenge 2019 vinden plaats op 15 juli, in het bijzijn van leerlingen, ouders en de burgemeester. Een vakjury beoordeelt de resultaten en beloont de beste presentatie met een mooie prijs.